dijous, 15 de maig del 2014

Pintar amb llum? És possible?

Pues... Sí! I tant!

Una de les coses més interessants d'aquesta técnica és que als alumnes els encanta, i disfruten realitzant-la. Jo ho he pogut comprovar explicant a classe com funcionava, i deixant que cada alumne experimentara pel seu compte, i també participant en fotografies en grup. Conclusió: tot un èxit. Al principi de la classe, vaig ficar aquest video, que combina no sols la técnica de pintar en la llum (LIGHTPAINTING), sino també la de stop-motion, de la que parlarem altre dia. El comentari general va ser: això és molt difícil, i requereix molt de temps.


Els vaig dir la classe anterior que portaren els materials necessaris:
   - una càmera que permeta la llarga exposició de la imatge,
   - un trípode (per a que no eixca menejada la fotografía),
   - un punt de llum (tipus led, o el focus del mòbil),
   - un lloc fosc, i... a gaudir fent proves!

Clar, es van buscar alternatives per als que no tenien una càmera que tinguera la condició anterior. El sorprenent és que hi ha aplicacions del mòbil GRATUITES que permeten als alumnes fer proves. Una d'elles, LONGEXPOSURE2... Amb la que es va fer aquesta prova abans d'anar a classe (per allò de que s'ha d'experimentar abans d'explicar res a classe, per si no funcionara...)



En definitiva, crec que es tracta d'una técnica molt atractiva als alumnes, que els fa motivar-se i passar-se-ho genial a classe. A més, també veuen una forma diferent d'utilitzar el mòbil, que els ofereix altres alternatives d'ús, a banda de comunicar-se amb els amics.

1 comentari:

  1. Pel que contes sembla un tècnica molt divertida!, pintar amb llum a l'espai... en 3D... sense cap límit de suport... a vore quan planteges una demostració...

    ResponElimina