dijous, 22 de maig del 2014

Escola verda?

El PROGRAMA ESCOLES VERDES , a Catalunya, neix de la importància que se li dona a aquelles terres a l'educació mediambiental, a la sostenibilitat. El més sorprenent és que ja porten vora 15 anys amb aquest programa, amb un total de 623 escoles adscrites al mateix.



El procés per a adherir-se al programa és bastant assequible, en tant que la gent tinga ganes d'emprendre este camí. Primerament, s'ofereix al centre que vulga apuntar-se, un curs per a la formació del personal docent en aquesta matèria.

Utilitzant tot el aprés al curs, s'estaleix una diagnosis del centre, es defineix el punt de partida, i el lloc cap on es vol anar, determinant línies estratègiques. Ambtot, es planteja un PLA D'ACCIÓ, que ha de portar-se a terme durant un any, i fer-se un certificat del primer seminari d'equip de centre.

Cal assenyalar, que hi ha d'auto-avaluar-se als quatre anys, i cada 8  s'ha de tornar a plantejar un nou PLA d'educació per a la sostenibilitat. Açò significa que la comunitat educativa del centre ha d'implicar-se amb el programa, per fer que siga possible assolir els objectius marcats.


Per finalitzar, em pareix una iniciativa que hauríem de pensar seriosament en implantar a altres comunitats. La clau per canviar la societat neix des de l'educació... i quin millor lloc per a començar que l'escola?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada